Camping de Braamberg

Boerderij de Braamberg

Maasduinenschapen

Lammetjes van de Walliser Schwarznase

De Braamberg is een prachtige grote boerderij die gebouwd is in 1889, op 9 mei in dat jaar werd de eerste steen gelegd. Nu na ruim 130 jaar is de boerderij nog steeds in bedrijf. Inmiddels is het een schapenhouderij geworden en wordt deze volledig gerund door Betty.

Op de Braamberg zijn 2 'bijzondere' schapenrassen aanwezig: Walliser Schwarznasen en Maasduinen. Er zijn ruim 200 schapen, ze staan in de weilanden rond de boerderij of ze grazen in de natuurgebieden, weides en dijken in de omgeving.

De Walliser, we fokken dezen schapen hobbymatig. we zijn begonnen met 2 ooien en een ram. Inmiddels zijn er zo'n 13 WS-schapen. De schapen typeren zich met een aantal prachtige eigenschappen: kuddegetrouw, grove gekrulde horens, super 'relaxed', easy going in omgang en een prachtige lange vacht. 

De Maasduin, deze schapen houden we sinds 2016 en inmiddels is de kudde aardig gegroeid. Onze MD schapen hebben we voor begrazing van onze eigen landerijen/weides en natuur-begrazing in samenwerking met de natuurorganisatie It Fryske Gea. De MD schapen zijn ruischapen. Zelfredzaamheid is een van de belangrijkste typerende kenmerk voor dit ras, de schapen kunnen het hele jaar rond buiten blijven, ook tijdens de geboortes van de lammeren.

Onze bedrijfsvisie/voering is gericht op ruimte voor de dieren, in harmonie met de natuur. Hierdoor is er natuurlijk gedrag bij de schapen en geeft dat een hoge mate van dierwelzijn. De schapen lopen gedurende het hele jaar zoveel mogelijk in de weilanden en natuurgebieden.

Wat voor gek lammetje zit daar in ons nachthok?

In het natuurgebied

Een blik op onze schapen vanuit onze keuken

Lammetje 'Elizabeth' krijgt de fles

Een prachtige 4-ling

De schapen op de dijk

Meehelpen bij de kuddes

de stagiare's helpen mee met het verweiden van de schapen

Lot en Betty

in het vroege voorjaar

Flesje melk geven

keurig geposeerd!